01/10/2007

"Kesän" viimeinen viikonloppu

Perjantai oli täysin turha päivä. Näin unta, jossa ajoin metroa, jonka jarrut eivät toimineet, ei edes kiskojarru, vaikka ihan selvästi kuulin raudan kolahtavan kiskoja vasten kun laitoin sen päälle--eikä edes ollut eka kerta, kun näen tällaista unta. Päivä oli yhtä oppilasta lukuunottamatta täysin tyhjä, joten se olisi pitänyt käyttää joko soittamiseen tai opinnäytteeseen. Sen sijaan kulutin tuntikausia kampaamalla ja silpomalla vanhan Toinen totuus -kampanjan hahmoni peruukkia, että se sopisi uudelle hahmolle, joka on vanhan hahmon tytär. Sain sentään sen tehtyä, ennenkuin Miri ilmestyi työpaikkansa bileistä.

Lauantain aamupäivän vietin taiteellisia erimielisyyksiä kiroillen. Juvenalian 30. juhlavuoden sello-orkesterin harjoituksissa olin nimittäin eri mieltä melkein kaikesta niitä vetäneen sello-opettajan kanssa (tällä kertaa ei ollut oma openi), mutta ei silllä ollut sen enempää merkitystä kuin olisi ollut kymmenen vuotta sitten kun olin muksuoppilas. Sepä ärsytti ja suututti suuresti, ja sitten vielä tuli hirvittävä kiire ehtiä sieltä pois ja ajoissa töihin. Vietin siis viimeistä edellisen kesätyöpäiväni perinteisessä pelottavassa grrarghräyhvihaankaikkeajakaikkia-mielentilassa. Sellaisessa, minkä vuoksi eräs alttoviulistituttu nimesi minut piilopsykopaatiksi. Osuva nimitys.

Sunnuntaina raahasin Mirin seurakseni Päivälehden museoon Metron 25-vuotisjuhlanäytelyyn. Se oli ehkä pienoinen pettymys, mutta tulipa käytyä ennenkuin menee kiinni. Siellä oli muun muassa metrosimulaattori, mutta ei se kyllä oikein vastannut oikeaa millään tavalla. Käväistyämme vielä syömässä Miri suuntasi Turkuun ja minä töihin. Viimeinen vakiovuoro. Ei se tuntunut yhtään siltä, vaan oli samanlainen työpäivä kuin kaikki aiemmatkin. Olipa vielä ihan täydellisen tapahtumaton ja rauhallinen päivä, en edes ollut valvomoon yhteydessä yhtä ainutta kertaa. Sijaiskuski otti viimeisen kierrokseni, joten pääsin kotiin tuntia etuajassa. Kovin oli hämmentynyt olo. Vaikea uskoa, että nyt ei sitten piiitkään aikaan ole töitä, jos ei itse soittele työnjohdolle ja pyydä vuoroja.

No comments: