12/10/2007

Soitannollista eloa

Torstaiaamupäivän piti sisältää harjoittelua ja opinnäytettä, mutta loppujen lopuksi sain lähinnä levitettyä kirjoja pitkin lattiaa ja kirjoitettua yhden kappaleen verran tekstiä. Tämän päälle vielä myöhemmin samana päivänä opinnäytteeni ohjaaja kommentoi aihettani ja sisällysluetteloani sanoin "about järkevää, mutta en haluaisi sanoa enempää ennen kuin näen enemmän sisältöä". Eli siis turha näköjään edes kysyä apua, ennen kuin työ on vähintäänkin puolivalmis. Noh, ei se sinänsä haittaa, en minä koe kauheasti ohjausta kaipaavanikaan.

Torstaihin sisältyi myös tahtojen taistelua oppilaan kanssa--miten voi oppilaalla olla niin samat luonnehäiriöt kuin minulla? Mokoma muksu ajattelee, että kaikki pitäisi osata heti. On se kumma. Opetuksen jälkeen oli vuorossa omien muksu-soittovuosien nostalgista muistelua, kun Juvenalian sello-orkesteri esiintyi opiston 30-vuotisjuhlassa. Hurjaa, miten kaikki ovat yhtäkkiä niin vanhoja ja aikuisia. Ihmiset ovat valmistuneet ja menneet töihin ja pariutuvat ja perustavat perheitä ja ties mitä. Soitto tuntui sivuseikalta ihmisten tapaamisen ohella, mutta ihan ihmeen hyvin se meni. Hämmentävää, että melkein 20 sellistin joukkio oikeasti pysyi yhdessä jopa loppuhidastuksen ajan. Kuulemma tästä on osaksi kiittäminen sitä, että leikin soolosellistintapaista ja näytin sen selkeästi. Joskus on moshauksesta oikeasti hyötyä.

Perjantaina aamulla sentään sain harjoiteltua, tosin keskityin kvartettikappaleisiin, joita samana päivänä soitettiin. Vuorossa oli ensin Suaven Debussyä, välissä oppilas ja sitten illalla satunnaisen YS-keikkakvartetin kanssa Tulindbergiä ja Mozartia--paljon kahdeksasosasäestyshumppaa ja tyyyylsäää. Siinä se päivä menikin. Ehdin myös viimein ostaa Apocalyptican uusimman levyn, ja uskaltauduin myös pikaisesti käväisemään Hulluilla Päivällä hankkimassa Housen 2. kauden halvalla. Jeejee.

No comments: