26/10/2007

Är ja mur

Tästäpä olen tullut aiemminkin rutisseeksi, mutta vittusaatana minä vihaan ja inhoan kaiken maailman tärkeitä kaavakkeita, joihin tarvitsee ihmisten nimikirjoituksia, joiden perässä sitten joutuu juoksentelemaan. Piti nimittäin ilmoittautua soittotutkintoon, että sen joskus saan tehtyä. Ilmoittautuminen tietenkin tapahtuu semmoisella penteleen lippulappusella, ja sen oli tapahduttava nimenomaan tänään torstaina, koska perjantaina olisi viimeinen palautuspäivä, mutta silloin en ajatellut konsalla olla. Sain heti konsalle saavuttuani harjoitusluokan, mutten mitenkään kyennyt keskittymään soittamiseen, kun oli näin tärkeä hoitamaton asia. Siispä lähdin pyydystämään nimikirjoitusta tärkeään paperiini. Olin ylen iloinen saatuani Tapanin kiinni ja nimen lappuun, paitsi että se ei riittänytkään, vaan jouduin pyydystämään vielä toisenkin sello-opettajan, jotta lappunen olisi palautuskelpoinen. Siihen se harjoitteluaika hävisikin, ja sitten ärsytti niin järjettömästi taas. Olen ihan varma, että tämmöisen voisi hoitaa niin monella järkevämmälläkin tavalla. Räyh. Grr.

Lapun kanssa juoksentelun jälkeen seuraava haaste oli oppilas Kulosaaressa. Siitäkin jotenkin selvisin, ja siitä suunta kävi vain ylöspäin, eli kiipeämään siis. Tuli taas Tapanilassa tapeltua ihan tosissaan monen haastavammanpuoleisen reitin kanssa. Iloisena yllätyksenä kävi niin, että Elmo yllytti minut kiipeämään yhtä aiemmin "äh, ei tätä kannata edes yrittää"-greidiseksi todettua reittiä, ja aikani tapeltuani selvitin sen ylös asti. Paha vaan, ettei sen virallista greidiä kerrota missään. 6+ luultavasti.

Kiipeilyn jälkeen väsäsin iltapalaksi teeleipiä, eksyin jutustelemaan metrokurssikaverin kanssa irkissä, ja grääh. Yhtäkkiä ilmaantui käsittämätön tietotekniikkaongelma. Ihmettelin ja pähkäsin ja ihmettelin lisää, jaoin ongelmani Ranskaankin, mutta eipä ratkennut. Olin jo heittämässä hanskoja tiskiin, kun viimein sainkin googlattua ratkaisun. Loistavaa. Tulee aina niin tyytyväinen olo, kun saa itse ongelmia ratkottua. Jee. (Jos se nyt jotakuta kiinnostaa, ongelma oli, että joka kerta kun yritin avata Terminalissa uuden shellin, se avasi saman tien ssh-yhteyden ja vielä ihan omituiseen suuntaankin. Ratkaisu löytyi täältä.)

No comments: