01/04/2007

Kallio ja Putkilo

Kello 5.00 ei ole aika, jolloin mieluiten lauantaiaamuisin herään. Heräsinpä kuitenkin. Aikaisemminkin varmaan joudun kesän töiden vuoksi heräilemään. Aamupäivä meni vähän turhauttavissa merkeissä metrokurssilla. Ajettiin ihan pari pätkää ja vähän työnnettiin junaa toisella junalla säilytyshallin päästä päähän, mutta ne väliajat, joissa pidettiin taukoa ja odoteltiin, ja odoteltiin, ja sitten vähän odoteltiin... Huoh.

Metrosta päästyäni käväisin ostoksilla Itiksessä, tietenkin vältellen parhaani mukaan Hulluja päiviä. Viimeinkin sain ostettua verhot. Kotona taiteilin ne sitten paikoilleen. Jep, kyllä ne ovat aika kivat. Mustavalkoiset, valkoisella pohjalla mustia lehtiä, vähän kuin köynnösten varjokuvia.

Vaan sitten Miri ilmaantui ja hysteria alkoi. Emmepä kauaa ehtineet istua, kun loistoidean saaneina keräsimme kiipeilykamppeet ja hyppäsimme autoon. Kohde oli Käärmekallio, topokirjan "koulukallioksi" luokittelema, hyvin helppoja reittejä sisältävä paikka. Helppoja ja helppoja, olihan siellä tietysti se kakkoseksi luokiteltu pätkä joo, mutta sitä laskematta, yhden reitin pääsin ylös asti, greidinä huima 4. Kyllä se vaan vaikealta tuntui. Melkoisesti hämäsi kun koko seinä oli positiivinen, siitä nyt puhumattakaan, että se oli kiveä... Vitosentapaista yritin, en oikein päässyt, mutta silloin olikin jo vähän pimeämpääkin. Hyvin menee: eka kalliokiipeilyreissuni oli lumisateessa, tämä toinen sitten yöllä kuun loisteessa.

Eikä siinä vielä kaikki: ylös kiipeämisen luontevaksi jatkoksi päätimme mönkiä syvyyksiin, muuan kiintoisan geokätkön perään. Aivan käsittämätön paikka oli kyllä. Hillittömän käsittämättömän älyttömän järjettömän mielettömän magee. Sori vaan, Turku, mutta Luolavuoren luola ei kyllä ole mitään tähän verrattuna. Se tosin on paljon kauniimpi ja siistimpi, kun kerran on luonnonluola, ja haiseekin paremmalle kuin tämä epäilyttävä viemäriputkelo, tai mikä sitten olikaan. Eipä ole pitkään aikaan pelottanut niin paljoa kuin tässä putkilossa/tunnelissa kömpiessä. Enkä olisi ikinä uskonut, että tuommoisia paikkoja on olemassakaan. Äääääää. Ei voi tajuta. Wau.

No comments: