30/03/2007

"Vapaapäivä"

"Kivaa, huomenna on vapaapäivä, mitähän sitä tekisi", miettivät muut metrokurssilaiset eilen. Joopajoo, vapaapäivä. Ei metroa, vaan kaikkea muuta kyllä.

Aamusta konsalle harjoittelemaan pikkoloselloa, sitten soittotunti samaisella soittimella. Lounastauko oli pitkähkö. Olisi ollut aikaa suunnitella, mitä puuhaisin oppilaan kanssa. Olisi pitänyt, vaan enpä taas osannut, päädyin vain haahuilemaan ympäri konsaa epämääräisen ahdistuneena. Sittenpä kyseinen soittotunti menikin harmillisen tökkivästi. Pahin vika oli, että oli kamala kiire, kiireessä ei ole kiva opettaa. Kiireesti vaan sieltä tunnilta kipitin harjoittamaan vielä lisää pikkolosellismiä.

Iltapäivän pelastus oli jälkimmäinen oppilas, se Kulosaaressa asustava. Vaihteeksi nimittäin soitto sujui oikein mukavasti, ja muutenkin oli hauskaa. Vielä kun sain tunnin päätteeksi virpomisvitsan oppilaaltani, niin hymyilin kyllä koko palailumatkan iloisesti.

Kotiin pääsin "jo" ennen kahdeksaa, ja viimein toteutin suunnittelemani leipomisen. Vaan suunnitteluista huolimatta kämmäsin, koska en uskonut ohjeen väitettä, että brownie olisi oikeasti vain 2cm paksu, ja liian paksu lätyskä sitten paloi reunoiltansa, ja meinasi jäädä raa'aksi keskeltä. Blääh.

No comments: