13/03/2007

Metroa unissa ja käytännössä

Näin taas metrounta. Niitä on alkanut ilmaantua. Yhtenä yönä olin säilytyshallissa, jossa laiturit olivatkin noin puolen metrin levyisiä kapeita palkkeja, joilla oli melko hurja tasapainoilla ja yrittää olla tippumatta virtakiskoon tai junan alle. Viimeisimmässä metrounessa oli rakennettu toinen metrotunneli/raidesetti keskustaan, sellainen, joka meni ristikkäin nykyisten kanssa Kaisaniemen kohdalla, ja jota katselimme sitten ihaillen muiden metrokurssilaisten kanssa.

Olipas vaan ihanaa herätä ja löytää itsensä yksiöstä, missä ei ollut mitään kämppiksiä. Sen sijaan ei ollut ihanaa raahautua konsalle, vaikka sinne pääsikin kätevästi yhdellä bussilla. Harjoittelu ei innostanut yhtään, mutta kävinpäs sentään kokeilemassa Metsää ja unta konserttisalissa lauantain keikkaa ennakoiden.

Metrokurssin teoriaosuus oli hyvin käytännönläheinen: menimme junaan tarkastelemaan mahdollisia vikatilanteita ja niiden korjailua. Olipas niissä muistamista. Vielä kun pääsisi oikeasti harjoittelemaan, niin tietäisi, osaako sitten tositilanteessa mitään. Ajoharjoittelu oli vaihteeksi oikein kivaa ja leppoisaa, mitä osaltaan auttoi väsymyksen aikaansaama hysteerisyys.

No comments: