08/04/2007

Pomppimista, leipomista ja tähtiportti

Aamulla leivoin sämpylöitä eilen tekemästäni taikinasta. Minusta oli ihan mystistä, että se toimi, vaikka oli ollut yön jääkaapissa. Seesamisämpylöistä tuli kyllä aika hyviä, ja etenkin kasisolmun muotoiset olivat aikas hienojakin vielä.

Sämpyläaamupalan jälkeen suunnattiin ensin etsimään yksi geokätkö, joka löytyi nopsasti ja sisälsi kivan hippo-matkaötökän, ja sitten ryhdyttiin parkour-pomppimaan ympäriinsä. Dare ja Miri jo asiaan vähän perehtyneinä opastivat juttuja minulle ja Riikalle. On kyllä vinkeä harrastus tämäkin. Jotkut asiat onnistuivat ihan yllättäen (kuten kaltevaa seinää ylös juokseminen), toisista taas löytyi yllättäviä vaikeuksia (niinkuin kaiteen ali heilahtelusta). Ennakkoepäilyksistäni huolimatta en rikkonut mitään, en edes itseäni.

Hyppipomppimisen jälkeen väsättiin Mirin kanssa ruokaa. Keksittiin myös leipoa fetakeksejä. Melkoinen leipomispäivä. Keksit olivat oikein hyviä teen kanssa.

Illaksi suunnattiin Paraisille saunomaan. Ennen saunan lämmittämistä ja sinne asettumista tosin yritettiin etsiä paria kätköä. Ne vaan osoittautuivat liian vaikeiksi (vaikeusastetta pidempään etsimällämme oli kokonaista 1/5... jep, huonoja oltiin). Mutta ei se löytämättömyys niinkään haitannut, koska etsinnän yhteydessä ihmeteltiin niin kalkkilouhosta kuin aiheeseen liittyvää taidettakin, paitsi että minusta se on niin selvä Stargate etten ole vastaavaa ikinä luonnossa nähnytkään. Hii.

No comments: