03/11/2006

Hattusellisti ja harjoittelun vaikeus

Vihreä sarvihattu jatkaa voittokulkuaan. Alkaa jo epäilyttää, sietääkö tuota käyttää koko talven, kun se saa niin paljon palautetta vierailta ihmisiltä. Yhdet teinipojat repesivät nauramaan kun vaan kävelivät ohi ja katsoivat, ja joku vanhempi setä Ruoholahden metroasemalla tuli kyselemään olenko Lapista ja taputti selkään ja toivotti onnea ja kiitteli kun uskallan olla persoonallinen... Voittaja oli kuitenkin UFFin myyjätäti, joka mietti ensin, että niin, tuohan on vähän niinkuin olis joku heinäsirkka kun on tuntosarvet--eipäs kun, sehän on semmoinen humanoidi! Jeejee, se on alienhattu, on on. Se oli kyllä mun eka ajatus kun ostin tuon.

Hattua tuli ulkoilutettua lähinnä aamupäivästä, kun käväisin soittelemassa barokkiselloa, ja sitten ostamassa ToTo-puvustusta huomiseksi. Se meni ihmeen helposti, kaksi UFFia kiersin, jälkimmäisestä löytyi sekä housuntapaiset että hattu. Tämän jälkeen vielä pakotin itseni ihan oikeasti syömään, eli Unicafeseen, missä törmäsin sattumalta Elisaan ja Tuomoon. Tässä oli kovin hämäävää se, että juuri eksyin viime yönä selaamaan vanhaa maJor-blogia, ja sen myötä yöllä näin unta, jossa oli Elisa. Se oli muuttanut kämppään, johon meni semmoiset ahdistavat jyrkät huojuvat metalliristikkoportaat.

Ihmetyksekseni huomasin joskus kahden maissa olevani kotona ja mukamas niinkun vailla mitään varsinaista tekemistä. Harjoitella kumminkin olisi pitänyt paljon. Ei onnistunut--kyllä jotain soittelin, mutten taaskaan oikein kunnolla. Harjoitteleminen on kamalan vaikeaa. Mulla on sellainen "kaikki mulle heti tässä nyt"-ongelma: pystyn soittamaan melkein kappaleen kuin kappaleen jotenkin läpi hyvin vähällä harjoittelulla, mutta en sitten millään jaksaisi sitä pitkän aikaa kestävää hidasta hienosäätöä ja hiomista. Niinkuin vanha sellomaikkani sanoi aikanaan, saan nopeasti kasaan sen kirveellä veistetyn version, mutta sitten pitäisi vaihtaa hiekkapaperiin, ja se ei ole niin yhtään mun juttu.

Illalla täyttelin kännykkääni ToTo-numeroilla, vaikka vähän kyllä tuntuukin, ettei noita tule käytettyä pelissä. Ei hahmoni oikeasti osaa käyttää kännykkää. Eihän se edes muista, mikä kännykkä on. Ja itse en saa itseäni tajuamaan, että huomenna kaupunkipelataan, ja vielä Helsingissä. Onneksi yleinen pihallaolo on hyvin ominaista hahmolleni, joten on ihan OK jos en tajua mitään mistään.

No comments: