18/02/2007

Turku - Tampere - Turku

Lauantaina aamupäivästä ilahdutin Mirin naapureita soittelulla. Tarkoitus oli lähteä jossakin vaiheessa Tamperetta kohti, ja kohtalaisen ajoissa päästiinkin liikkeelle ja poimittiin Tiemus kyytiin, mutta sitten keksittiinkin matkan varrella kovasti kaikkia jänniä nähtävyyksiä, jotka piti katsoa, kuten jättiläiskorvapuusti. Tampereelle ehdittiin niin myöhään, että kun Tiemus oli heitetty kyydistä, alunperin suunniteltu avantopaikka oli juuri menossa kiinni. Ehdin jo huokaista helpotuksesta, kun avantoihmeet ilmoittivat, että olisi joku toinenkin avantoilupaikka, joten kylmään veteen mentiin silti. Se oli vähän kamalampaa kuin muistin, mutta hengissä selvittiin ja viimein päästiin syömään.

Muu illan ohjelma oli Mirin tamperelaisten tuttujen näkemistä, ja sitten mentiin baariin. Hellä oli ihan vinkee paikka, mutta minä vaan en sovi yhteen baarien kanssa. Enkä biletyksen kanssa ylipäänsäkään, näköjään. Typeräksi angstaamiseksi meni. Taas. Sitten ärsytti ja hävetti ja ääh. Pitäisi vaan pysyä kotona ja/tai keskittyä olemaan tylsä ja virallinen.

Sunnuntaina ei ollut krapulaa, vain häpeä ja tarve pyydellä anteeksi. En ihan osannut sitäkään. Kaikesta huolimatta selvisimme Mirin ja mukaan liittyneen Villen kanssa kiipeilypaikkaan. Sielläpä sitten ilmoittivatkin, että on yksityistilaisuus, joten jouduimme odottelemaan pari tuntia. Onneksi kassatäti tarjosi kahvia. Kiipeily tuntui sujuvammalta kuin perjantaina. Omaa kiipimistä tärkeämpää ja hyödyllisempää tässä reissussa kuitenkin oli se, että näköjään selvisin varmistus-asenneongelmistani. Kokeilin Mirin varmistamista niin ID:llä (josta en pitänyt), grigrillä ilman ankkurointia (joka ei ollut mikään ongelma) kuin ATC:lläkin, ja päätin että oikeastaan oikeasti pidän eniten viimeksimainitusta. Jee. Kiipimän ja saunan jälkeen oli taasen kauhea nälkä, joten äkkiä syömään, ja sitten kohti Turkua. Uskalsin jopa ajaa pätkän, vaikka olikin ihan pimeää. Matka taisi kestää kohtalaisen pitkään hitaan ajeluni takia, vaikkei tällä kertaa poikettukaan ihmettelemään nähtävyyksiä.

No comments: