24/05/2008

Valoa tunnelin päässä

24.5. 00:40 Danhostel Copenhagen Downtown

Torstaina elämä voitti. Sängyn pohjalla vietetyn päivän jälkeen olo oli todella hutera, mutta niin paljon parempi, että sain syötyä aamupalaa. Kahvi ei tosin maistunut (aina huolestuttavaa!).

Päivä oli kokonaan vapaa, ja vietin sitä yksikseen tai porukasta toiseen eksyillen, hotellia basecampina käyttäen. Listallani Köpiksen 1. nähtävyys oli metro, joten ensin kävin siellä. Se oli automaattinen ja hieno, mutta tosi persoonaton: muistutti hyvin hyvin paljon Toulousen vastaavaa. Tylsää, jos kaikki hienot uudet automaattimetrot ovat ihan identtisiä.

Metromatkailtuani keskustasta lentokentälle ja takaisin palasin hostellille lepäämään ja lukemaan Northern Lightsia. Pitkät kävelyt eivät oikein edelleen vajaatoimisella jalalla, jumittuneilla lihaksilla ja yleisellä heikkoudella jaksaneet innostaa, joten taukoja oli pidettävä.

Päivän 2. reissu suuntautui ostoskatu Strögetille, ja tehtävänä oli yksinkertaisesti hankkia yöpaita, koska se ainoa reissuun ottamani oli sairastelun jäljiltä bläh. H&M oli nopea ratkaisu. Lisäksi lounaankorvikkeeksi panini ja peräti latte. Elämää löytyi siis! Silti palasin taas hetkeksi kotipesään.

Kolmas ekskursioni suuntautui Tivoliin, joka oli ihan lähellä hostellia. Olin käynyt siellä viimeksi joku 20 v. sitten, joten ei oikein ollut mitään kuvaa. Ex-lintsiläisen silmiin laitteita oli vähän, ravintoloita hurjasti ja viheralueet aivan ihania. Tivoli todella on huviPuisto. Käytinkin aikaa vain istuskellen penkillä kirjaa lukien.

Parissa laitteessa oli toki myös käytävä. Vanha vuoristorata oli ihana. Sen sijaan Lintsin Pikajunan kaksoisolento Odin Express oli virhe: 4. kierros oli liikaa. Tuli taas paha olo. Lojuin penkillä kunnes uskalsin raahautua jatkamaan lojumistani hostellilla, taas.

Iltaa kohden taasen oli sen verran elävä olo, että lähdin joukon muita kanssa syömään. RizRazissa oli mahtava ja edullinen kasvisbuffet, ja ensi kertaa pariin päivään tuli ihan oikeasti syötyä lämmin ateria. Jee. Hyvä minä.

Iltayöstä luin Northern Lightsin loppuun. En ole erityisen vaikuttunut. Täytynee jättää arviointi odottamaan, kunnes olen saanut 2 muutakin osaa lukaistua.

Illan ohjelmaan sisältyi myös ylläripaloharjoitus eli turha palohälytys hostellilla. Kaikki ulos, 10 min odottelu pihalla paloauton vieressä ja takaisin sisään. Höö.

No comments: