28/05/2008

Aikainen lintu ja oranssi mato

Ensimmäinen varsinainen kesätyöpäivä, ja heti tipautti rakas Liikennetyönjohto minulle sen iloisen yllärin, jota kovasti etukäteen pelkäsin: niin aikaisen aamuvuoron, että töihin ei vaan mitenkään ollut mahdollista päästä julkisilla, piste. HKL ei maksa taksia, kun tulee Espoosta. Onneksi sentään on henkilökuntakuljetuksia - tosin niiden kyytiin pitää mennä Helsingin puolelta. Aloitin siis aamuni herätyksellä kello 3.15, minkä jälkeen kävelin sen pari kilometriä mitä kotoani on Pitäjänmäen asemalle. Sieltä yksi henkilökuntakuljetusbussi vei Ruskeasuon varikolle, mistä aikani ihmeteltyäni löysin seuraavan bussin, joka vei viimein metrovarikolle, missä työpäiväni alkoi klo 5.15. Huh huh. Yllättävää kyllä, tämä ei itse asiassa ollut yhtään niin kamalaa kuin olin etukäteen pelännyt, vaan ennemminkin tuntui pieneltä seikkailulta.

Työpäivä oli sitä samaa tuttua. Metroradalla sattui ja tapahtui (raiteille pudonnut mainos, Mellunmäen kääntöraiteella heilunut sekopää sekä läheltä piti -tilanne jossa vartija oli jäädä junan alle), mutta onneksi mitään ei osunut minun kohdalleni, vaan sain ajella kaikessa rauhassa ja tylsistymisessä. Kotiin klo 14.20. Oli kyllä varsin väsynyt olo siinä vaiheessa.

Illalla käväisin syömässä iskän ja poikien kanssa, aika lyhyellä kaavalla, jotta ehdin aikaisin kotiin nukkumaan. Huomenna onneksi aamu alkaa Rautatientorilta, on huomattavasti helpompi työmatka.

No comments: