24/06/2007

"Juhannus"

Juhannustaikoja en tehnyt, mutta lauantaiaamuinen uneni yritti silti kovasti esitellä jotain tulevaa puolisoa. Se oli joku italialainen viulisti nimeltä Giancarlo, joka oli tullut vaihto-opiskelijana Suomeen. Kovin hämäävä uni sikäli, että en yleensä ikinä muista unissa olleiden ei-tosielämän henkilöiden nimiä--siitä puhumattakaan, että latinon näköiset tyypit eivät yleensä vetoa yhtään, mutta tämä oli kyllä juuri semmoinen.

Lauantaina suuntasin Laaksolahteen syömään liikaa. Vuoden ekat uudet perunat ja mansikoita ja kermavaahtoa. Sentään edes vähän juhannusmaista ruokaa siis. Ja sieltä töihin. Töissä oli juhannuspäivänä vain kuusituntinen, aika hassun lyhyt päivä. Helsinki ei ollut edelleenkään täysin kuollut, vaan matkustajia riitti. Kuollut sen sijaan oli muuan onneton pikku tirppa, kun tuli ja mätkähti päin junani tuulilasia. Eka ampiaista isompi asia, mitä olen ajaessani telonut. Tirppa parka.

Sunnuntaina aamusta suuntasimme Elmon kanssa kalliolle. Vähän jännitti, ekaa kertaa ihan keskenään, ja ekaa kertaa omin kätösin säätämässä yläköyttä paikoilleen. Oli tosiaan säätämistä. Tarkoitus oli laittaa aluksi johonkin helppoon reittiin köysi, mutta tulkittuamme pulttien sijainnit vähän pieleen, se menikin sitten "Liidi masteriin", 6a. Tapeltiin sitä puoleen väliin ja sitten taas säädettiin köyttä. Kun se oli saatu Rock vandaliin laitettua, oli aikaa niin vähän jäljellä, että kiipeilimme sitten vain sitä pari kertaa, mutta mikäpäs siinä kun se on niin kiva reitti. Muutenkin päivän tavoite oli lähinnä selvitä hengissä ja isommitta vammoitta, ja saada köysi ripusteltua. Nämä kyllä saavutettiin.

Sunnuntainakin iltapäivä ja ilta menivät ajelun merkeissä. Paluuliikenne oli selvästi tuonut ihmisiä kaupunkiin, koska selvästi enemmän niitä oli. Ja ihan kätevästihän tämä juhannus näin meni, ja rahaakin tulee aika kivasti. Jeesh.

No comments: