22/12/2006

Joululoman alku

Vaikka kalenteri väitti, että päivä on tyhjä, se oli melkoisen kaukana totuudesta. Ensimmäinen päivä vailla virallista aikataulutettua ohjelmaa meni kokonaisuudessaan kaikkenmoiseen järkevähköön. Aloitin päivän hankkimalla pari viimeistä joululahjaa--aika tyhmiä sellaisia, mutta voi voi. Sitten Siltavuorenpenkereelle. Oli reilu neljä tuntia aikaa saada editointihomma suurin piirtein kasaan, ja ihme kyllä onnistuinkin siinä. Yksi iso "pitää tehdä ennen joulua"-murhe pois.

Päivän ensimmäinen ei-järkevähkö puuha oli Kaisan kanssa luistelu, mikä oli kivaa. Luistelimme hyvän aikaa, kunnes kentän laidalle ilmaantuivat jouluhevikeikalle saapuneet Miri, Dare ja Tiina. Näiden kanssa käväistiin syömässä, mutta kahville en sitten enää lähtenyt, muuten aikataulutus olisi kaatunut.

Pasilaan paketoimaan joululahjat ja bussilla Laaksolahteen leikkimään joulupukkia, ja takaisin Pasilaan. Siellä sain vielä tehtyä sen toisen ison "pitää tehdä ennen joulua"-asian, eli kieliteknologian johdantokurssin harjoitustehtävät. Aikaa jäi vielä pakkaamiselle ja vähäsen tanssihyppelyllekin.

Joskus yhden kieppeillä jouluheviseurue, elikäs Turun kyytini, soitteli ja käväisi poimimassa minut. Päädyin sitten rattiin. Olipa elämäni hirvein ajomatka ikinä, ei riittänyt että tie oli ilmiselvästi hyvin liukas, oli myös niin järjetöntä hernerokkasumua että hyvä jos näki edessä menevän tien. Tuntui kuin olisi ollut jumissa painajaisessa, ihan kuin se tie ei päättyisi ikinä. Argh. Ihme ja kumma, että selvittiin hengissä perille. Ehkä joululaulujen hoilottaminen auttoi jotenkin asiaa.

No comments: