26/12/2006

24.-26.12. Nokialainen joulu

Jouluaattona hirmuisen aikaisin aamusta (=kahdeksan kieppeillä) piti lähteä liikkeelle, jotta pääsisin Mirin kyydillä Nokialle. Sieltä mummilasta löytyivätkin äiti ja veljet ja perinteinen mummilajoulu. Saunassa oli vihtoja. Jouluruoka oli juuri semmoista kuin aina, eli hyvää. Olmi ja Oje olivat hassuja, kuten tavallista. Lahjojakin oli aika paljon peräti, vaikken kyllä koe olleeni erityisen kiltti tänä vuonna. Suklaata tosin olisi saanut olla enemmän.

Lahjojen aukomisen jälkeen aattoillan viihdettä olivatkin sitten paitsi lahjoista löytyneet Elmon Powerball-ranteenvahvistin ja Joen (krhm, joltain tuntemattomalta taholta saama) Rhapsodyn cd, myös itse itselleni joululahjoma tanssimatto, jonka olin tietenkin raahannut mukaani. Ja addiktio leviää. Saatiin mummikin matolle hyppimään, mutta se ei ihan sentään innostunut, kaikki muut kyllä, enempi tai vähempi.

Joulupäivänä tietenkin nukuttiin pitkään. Serkutkin käväisivät kyläilemässä. Vaan sitten jossain vaiheessa päätin, että voisi tanssimattoilla lisää, ja sain aikaan päivän pelottavimman hetken: mystisesti läppärini näyttö näyttikin vain mustaa. Hetken ihmettelyn jälkeen mustasta hahmottui vaaleampia kohtia. Kuva oli olemassa, mutta tosi pimeä. Jos valaisi taskulampulla, pystyi näkemään melkein kunnolla. Palanut taustavalo?--ainakin paniikki ja ahdistus. Kärtin Elmoa laittamaan minulle omalle läppärilleen netin, että voin setviä asiaa tai edes rääkyä irkissä, ja samalla kokeilin sammuttaa oman koneeni. Ja sillä se alkoikin taas näyttää normaalia näyttöä. Paniikki ohi. Viritimme netin kuitenkin, muttei minun suotu roikkua siellä kovin kauaa.

Serkkujen häivyttyä saimme lojuilla hetken, kunnes lähdettiin tapaamaan lisää sukulaisia. Yllättäin päivän hauskinta seuraa tarjosi äidin serkun kolmevuotias poika. Leikittiin autoilla ja juostiin kilpaa ja muuta pöhlää. Muksut vaan ovat hassuja. Ja minulla taitaa olla hitusen villitsevä vaikutus niihin. Hihii.

Tapaninpäivällekin vielä riitti sukulointia, kun käväistiin toisen mummin luona syömässä. Sen jälkeen pakattiin auto ja suunnattiin takaisin ihmisten ilmoille. Tai no, Espooseen, ensialkuun, mutta siellä sentään on netti.

No comments: