17/04/2008

17.4. Silja Festival, Ruotsin aluevesillä

Yllättävää kyllä, sain nukuttua, vaikka viereiset huoneet olivat täynnä mökääviä ja bilettäviä ruotsalaisteinejä. Keskellä yötä uneeni tunkeutui ääni, johon heräsin. Unissani olin varma, että se sanoi "pest control", ja kirosin, että mihinkäs me muka tästä junaosastosta mennään, jos ne haluavat keskellä yötä torjua tuhohyönteisiä. Oikeasti se tietenkin oli "pass kontroll": rajavartiosetä halusi nähdä passit. Eipä ollut tämmöistä vielä koko reissulla tapahtunutkaan.

Aamulla kaikki muut olivat jo häipyneet hytistämme, joten saimme syödä eväsaamupalan rauhassa. Kaikin puolin oli edellistä leppoisampi yöjunamatka, mutta ei kyllä ole lempimatkustusmuotoni tuo. CNL oli vähän myöhässä ja Köpiksessä noin 10:10. 10:23 lähti Öresundtåg kohti Ruotsia, joten ei ollut turhaa aikaa tapettavaksi. Sama meininki oli Malmössä: juna perillä 10:58, seuraavan lähtö 11:14. Reissun viimeinen ulkomainen junapätkä oli paluumatkan epämukavin kokemus. Kumpikaan ei ollut syönyt matkapahoinvointilääkkeitä, joten X2000:n kallistelusta tuli vähän ällö olo. Outoa sinänsä, ettei TGV:ssä ollut lainkaan yhtä nihkeetä.

Junamatkat menivät aika lailla koomaten, ja ylipäänsä oli aika täysin tööt olo. Tukholmassa oli ihana päästä pois junasta. Söimme satunnaista Thai-pikaruokaa, shoppasimme saippuoita ja lähdimme valumaan kohti laivaa. Olimme ihan pihalla, mutta lopulta löysimme T-baanan kautta Värtan-satamaan.

Olimme satamassa ihan liian aikaisin, piti odotella vielä pari tuntia ennen kuin laivaan pääsi. Pelailimme korttia. Se oli blaah. Se ei oikeasti muutenkaan kummankaan mielestä ollut kovin viihdyttävää matkaviihdettä, joten vaikka meillä oli kahdet pelikortit mukana, pelasimme koko reissun aikana tasan kaksi kertaa.

Silja Festival oli pieni ja vähän nuhjuinen. Ihan hyvä vaan: ei mitään etäisestikään kiinnostavaa nähtävää, vain suihku ja hammaspesu (ihanaa parin päivän reissaamisen jälkeen <3) ja nukkumaan. Kurja ajatus, että huomenna ollaan takaisin Suomessa. Ei kyllä ollut vielä yhtään ikävä.

No comments: