21/08/2007

Musiikillisia mielenhäiriöitä

Aamupäivä oli perinteikkään ADHD-henkinen: puuhasin järkeviä (pyykinpesu, tiskaus, sakkojen maksu kirjastolle ja muutama tarpeellinen puhelinsoitto ja sähköposti) ja vähemmän järkeviä (verkkokirjakaupasta tilatun nelos-Potterin hakeminen postista, levyjen hamstraaminen, maapähkinävoivarastojen täydentäminen) ja sain soitettuakin jonkin verran.

Saatuani eilen vision päätin tänään toteuttaa sen ja kasasin "Kesä 07"-soittolistan/CD:n, ihan noin harjoituksen ja urheilun vuoksi. "Sitä varten" tulin ostaneeksi Linkin Parkin uusimman levyn. Ei nyt ehkä ihan ensimmäinen bändi, mistä voisin kuvitella olevani kauhean innostunut, ja pikaisella kuuntelulla levyllä onkin pari kivaa biisiä ja monta hmmiä ja blaahia. Mutta kun piti saada omaksi radiossa usein soinut What I've Done. Jostain syystä se sattui leimautumaan jonkinlaiseksi allejäännin teemabiisiksi päässäni, ja ei pahassa vaan hyvässä, nimenomaan sellaisessa "siitäkin selvittiin" -hengessä. Kaiken kaikkiaan kokoelmasta taisi tulla metro-CD-läjäni ehkäpä järkevin ja onnistunein, se seurailee samaan aikaan kronologisesti juttuja, mitä eri vaiheissa kesää tuli kuunneltua, ja toisaalta peräkkäisten biisienkin kuvittelen jotensakin sopivan yhteen. Hienona sattumana vielä kun sitten ajaessani sitä kuuntelin, What I've Done osui juuri Siilitien kohdalle, tosin väärään suuntaan mennessä, mutta kuitenkin.

Vielä paljon suurempi musiikillinen mielenhäiriö tosin on, että jostain täydellisen käsittämättömästä syystä viime päivinä on tehnyt mieli kuunnella Sibeliuksen Karelia-sarjaa. Teinpä sitten myös niin, ja se oli kovin kivaa. Hih. Päivän suurin musiikillinen pettymys oli kirjastosta löytynyt Enrico Bronzin (taannoisen Paulon sellokilpailun voittajan) levytys parhaillaan harjoittelemastani Boccherinin konsertosta. Harvinaisen blääh. Häiritseviä temponvaihteluita, jotenkin keskeneräinen meininki, eikä edes erityisen lystejä kadensseja. Pitää soittaa itse paremmin.

No comments: