24/10/2006

Muusikko on sosiaalinen eläin

Jos en olisi syvällisen piintyneesti uskonnoton ja uskomiskyvytön, voisin kohta ryhtyä häiriintymään. Ei riitä, että joku viikko sitten näin jotakin unta, jossa oltiin perustamassa jotain hämärää kulttia, johon liittyi Hollywood-leffa-tyylisiä ärsyttäviä söpöjä kilttejä pikkupoikia. Sen lisäksi nimittäin näin tässä sitten unta, jossa sain vauvan ihan ilmeisen neitseellisesti. Unessakin ihmeteltiin, että enhän mä ole kenenkään kans niinku ollut silleen, että miten tämä on mahdollista. Juupajuu, kyllä mun nyt varmasti pitäisi perustaa kultti. Tosin haluaisin että se palvoo mua eikä mitään oletettua neitseellisesti syntynyttä söpöä pikkupoikaa, höh.

Häiriintyneet unet sikseen, päivä oli taas muusikkoilua. Aamusta kvartettia, ja kivaa, en näköjään millään kyllästy Boccheriniin. Säveltäjän on hyvin helppo saada minusta fani jos on sävellellyt yhtään kivoja sellosooloja, ja tuommoisissa klassismin kvartetoissa niitä ei oikein ole kenelläkään muulla. Haydnin ja Mossen sellostemmoissa on pelkkää humppaa. Tietty Boccherini oli itsekin sellisti, joten ehkä selittää se, ei sekään olisi jaksanut soittaa sitä pelkkää humppaa.

Kvartetin jälkeen sellotunti, enpä ollut kovin paljoa harjoitellut, mutta saatiin silti aikaan hyödyllisiä asioita. Muutaman tunnin ajantappo sen perään sisälsi hiukkasen harjoittelua ja paljon enemmän kahviossa epäsosialisointia läppärin takana. Yksi oppilas vielä, ja sitten sai taas laittaa sellon kaappiin pois.

Ja taas vietin illan sosiaalisissa merkeissä. Vähänkö pelottavaa, kohta musta alkaa oikeesti tuntua et mulla niinku on jotain kavereita tai jotain. Tällä kertaa kyseessä oli huippuwirallinen AOK ("Akateeminen Ompelukerho"= toistaiseksi Helen, Mirja, Laura ja minä) -kokous, jossa siis ei suinkaan ommella, ja akateemisuudellekin vähän tuhahdellaan, jos sitä alkaa esiintyä liikaa. Sen sijaan syötiin hyvin ja juteltiin ja hengattiin vaan. Jee. Vaan eipä tiedä, milloin seuraavan kerran tulee taas tämmöistä tehtyä. Ehkä sitten kuukauden päästä kun kokoustellaan seuraavan kerran.

No comments: