03/01/2008

Viisaista sanoja metrosta

Nukuin lyhyen yöni hyvin huonosti ja näin paljon unia puolalaisista vuorista. Herätys oli viiden kieppeillä, työt alkoivat 6.24. Sain kuittailua osakseni, kun valitin aamuvuorojen tuskaisuudesta--"Toiko muka aikainen aamu, hehheh". Niinpä niin. Se on toki täysin tottumuskysymys.

Koska töissä ei edelleenkään tapahtunut mitään kiinnostavaa, korvaan siitä kertomisen muutamalla lainauksella Hikipedian aiheeseen liittyvästä artikkelista.

Helsingin metrovaunut ovat oransseja, jotta ne erottuisivat kuljettajista, jotka ovat sinisiä.

Metrovaunut muistuttavat eläinvaunuja, tosin sillä erotuksella, että eläinkuljetuksissa on säädöksiä mm. siitä, kuinka monta yksilöä vaunuun saa pakata. Junan ovien vieressä on kaksi nappia, jotka eivät tee mitään. Kaikki haluavat silti painella niitä.

Metroon kannattaa tilanteessa kuin tilanteessa ehdottomasti juosta niin lujaa kuin jaksaa, sillä junien vuoroväli on ruuhka-aikoina jopa neljä (4) minuuttia ja muulloin lähes sietämätön viisi (5) minuuttia. Sitä paitsi seuraavassa junassa saattaa olla ikäviä matkustajia.


Et silleen. Hihii.

Illalla oli vielä YS-kvartettitreenit seuraavan päivän keikkaa varten. Yritin mennä aikaisin nukkumaan, jos vaikka saisin päivärytmiäni väännettyä aikaisemmaksi.

No comments: