06/04/2006

Soitteloa taas

Näppiksessäni on pölyä, eli sekin pitäisi kait jotenkin siivota. Voisko tää pöly mennä jonnekin pois? Mahdollisesti myös se, joka on jotenkin jumittanut mun pään viimeaikoina niin, etten saa mitään tehtyä. Nytkin taas kun pitäisi harjoitella, otin ja jämähdin tähän näin. Sellotunti parin tunnin päästä, pakko olis soittaa ennen sitä.

Eilen sain tosin jotakin suurta aikaan: onnistuin pitämään kohtalaisen keskittyneen ja ennen kaikkea hiljaisen tunnin oppilaani kanssa. Meillä nimittäin on yhteinen ongelma, että molemmat puhumme liikaa, ja pahimmillaan tunnit menevät pelkäksi selittämiseksi. Olen tästä suorituksesta aika ylpeä. Toivottavasti saan saman linjan jatkumaan.

YS:n kenraali vuosijuhlakonsertteja varten oli myöskin eilen, ja sekin kai meni ihan hyvin. Se oli ihanan aikaisin, 17-20, kun YS:n normaali harjoitusaika on 18.30-21.30, mikä on ihan liian myöhään keskittymistä vaativille orkesteriharjoituksille. Päätin tosin, että soittamamme Straussin Kuolema ja kirkastus pitäis uudelleennimetä Murhaksi ja kirkastukseksi, ainakin mun soittoasenteesta ja -asennosta päätellen. Välistä ärsytti, kun kapu valitti, että näytämme liian pitkästyneiltä ja neutraaleilta (tosin lähinnä ykkösviuluille puhui), kun musta tuntuu, että puolet ajasta soitostani ei kuulu mitään, mutta siitä huolimatta näytän siltä, että yritän listiä jonkun tai vähintään hajottaa selloni (jälkimmäisen olen tosin jo yhdessä konsertissa tehnytkin, joten se ei ole mitenkään mahdoton visio).

No comments: