16/03/2008

Turhaa soitteloa

Lauantaiaamupäivänä sain tarkistettua viimeisenkin soittotuntilitteroinnin. Jospa voisi todeta, että siinä olivat kaikki litteroinnit nyt, mutta olen vielä suunnitellut opinnäytteeseen osuutta, jota varten pitäisi litteroida puheen lisäksi myös soitto. Siitä vasta hauskaa tulee...

Melkein ahkeran aamupäivän jälkeen raahauduin Olarin kirkon ruotsalaiselle puolelle harjoittelemaan Stabat Materia. Hienosti kävi ilmi, että tismalleen sama teos esitetään tismalleen samaan aikaan (ensi keskiviikkona klo 19) myös toisaalla. Voisin ehkä suositella potentiaalisille kuulijoille sitä toista esitystä, oma soittoni ainakin oli ihan silkkaa soopaa. Miten käsittämättömän vaikeaa onkaan soittaa tismalleen puhtaasti ihan helppojakin juttuja!

Treenien jälkeen ehdin hetkeksi kotiin, missä hetken mielenhäiriöstä leivoin chili-suklaakeksejä. Ihan hyviä tuli, ei ollut lainkaan hassumpi idea. Sen jälkeen taas kohti soittopuuhia, kello 23 yöllä. YS:n SalonkiOrkesteri säesteli Etelä-Pohjalaisen osakunnan vuosijuhlissa vanhoja tansseja. Siellä ei ainakaan tarvinut olla ylihuolissaan sävelpuhtaudesta: kun veivataan poloneesia puoli tuntia putkeen, ei ole toivoakaan, että se on mitenkään hirvittävän tarkkaa saati sitten kaunista. Päinvastoin kuin useimmat YSSO-keikat, tämä oli kohtalaisen hyvin aikataulussa, joten olin kotona jo ennen kolmea.

No comments: