Reippaan luolamatkan jälkeen ei ollut aikaa nukkua, vaan seuraavana aamuna piti raahautua kahdeksaksi koululle, tiedossa kahdeksan tuntia kasvibiologiaa. Olin asiaankuuluvan väsynyt, ja opettajakin kuittaili pilkkimisestäni. Lounastauon jälkeen kävimme taas luonnossa katselemassa juttuja, mukana toinen kasvitutkija. Molemmat sedät söivät ja haistelivat satunnaisia lehtiä ja heittivät kasvibiologiläppää, joka meni meiltä opiskelijoilta ihan ohi. Lopulta, lyhyen luento/keskustelupätkän jälkeen, kurssi oli kokonaisuudessaan ohi. Illalla olisi ollut kiva nukkua. Sen sijaan väänsin tuskalla ranskankirjoitelmaa.
Keskiviikkona 9.5. piti herätä kuuden jälkeen, koska juna kohti Berniä lähti 7.20. Kyseessä oli Nutrition from a genomic perspective -kurssin retki Agroscope-nimiseen maatalous/ravitsemustutkimuskeskukseen. Matkasimme sinne laumana, ja eksyimme yhteistuumin niin, että opettajan piti tulla etsimään meitä. Perillä tutustuimme labroihin, jotka eivät olleet mitenkään erikoisia seinät täyttäviä lehmätauluja lukuunottamatta. Jälkeenpäin ihmettelimme, oliko järkeä maksaa koko kurssi Berniin katsomaan tätä, kun Lausannen yliopistolla olisi ollut hienompia labroja. Kiertokäynnin lisäksi tiedossa oli muutama luento. Olisin mieluusti jäänyt tämän jälkeen katselemaan Berniä, mutta minun oli pakko palata Lausanneen kuuntelemaan unettavaa rekombinanttiproteiiniluentoa. Se tosin tuntui enemmän immunologialta. Opettaja ei tunnu tajuavan, että on olemassa muitakin sovellusmahdollisuuksia kuin hänen oma erikoisalansa.
10.5. oli Genève-päivä, ja systeemibiologiassa puitiin Yersinia pestisin metabolian rekonstruktiota. Meidän olisi pitänyt pitää jotain esitelmäntynkää, mutta koska minä olin ulkomailla ja työparini kiireinen, päädyimme lähinnä selostamaan osuutemme ja heittelemään opettajalle kysymyksiä. Ja 1/3 kurssin arvosanasta perustuu tähän... Pitänee panostaa tenttiin.
No comments:
Post a Comment