22/05/2012

16.5. Lausanne - Morges

Alkuviikko sisälsi jokusen luennon ja kaksi tenttiä. Etukäteen pelkäämäni hankalan fylogenetiikan kurssin tentti oli loppujen lopuksi rento tilaisuus, jossa keskusteltiin etukäteen valmistelemastani artikkelista. Se meni oikein hyvin, ja vähän tuntui, että pääsin kuin koira veräjästä. En ollut edes tehnyt kaikkia kurssin harjoitustehtäviä, mutta tenttiin se ei vaikuttanut mitenkään, eikä niitä tarvitse palauttaa. Toinen tentti oli Structuration B2-ranskankurssin loppukoe, joka ei myöskään tuntunut mahdottoman hankalalta.

Keskiviikkona oli tavalliseen tapaan kahdeksan tunnin koulupäivä. Nutritionista kävimme tutustumassa EPFL:n Nestle Institute of Health Sciencesiin, joka oli paljon makeempi kuin edellisen viikon Agroscope. Siellä oli muun muassa aivan uusinta tekniikkaa edustavia sekvensointihärveleitä. Olin ihan innoissani.

Luentojen lisäksi jouduin hoitamaan pelottavan ranskankielisen puhelun: minun piti sopia luolakerholaisen Philippen kanssa, miten toimitaan seuraavan aamun yliaikaisen reissuunlähdön suhteen. Selvittelyn lopputulos oli, että koulun jälkeen palasin kotiin, pakkasin, ja kello kahdeksan jälkeen illalla siirryin junalla Morgesin asemalle, mistä sain kyydin luolaperheen kotiin. Nukuin yöni siellä, yhden neljästä lapsesta tyhjillään olevassa huoneessa. Ennen nukkumaanmenoa juotiin teetä, katseltiin Incrediblesiä saksaksi dubattuna, ja paijattiin koiraa. Etukäteen sosiaalinen tilanne (ja ranska) oli ahdistanut aika paljon, mutta ihmiset olivat kilttejä ja mukavia, joten olikin ihan leppoisaa.

No comments: