14/10/2008

Monta päivää

Lauantai sisälsi sekä liikuntaa että kulttuuria. Aamupäivällä kiipeilyä - otin ihan tarkoituksella vähän rennommin enkä edes yrittänyt ihan mahdottomia, ettei tulisi niin päänseinäänhakkaamisolo kuin viimeksi. Yhden Tapanilan hilpeimmistä ja persoonallisimmista reiteistä, Saturnuksen, linjalle oli tullut uusi reitti, jonka nimi oli tietenkin Jupiter. Hii. Aika hauska sekin.

Iltapäivällä suuntasin yliopiston päärakennukselle, missä leikin vähän aikaa lipunmyyntitätiä, ja sillä tienasin itselleni ilmaisen sisäänpääsyn Helsingin Vanhan musiikin viikon Acis ja Galatea -barokkioopperaan. Händelin musiikki oli ihanaa ja soittajat ja laulajat hyviä, mutta lavashowssa oli makuuni vähän liikaa sälää - esimerkiksi kuoron kumihanskat ja kengänsuojat sekä toiseksi viimeisen kappaleen aikana saliin kävelleet suojapukutyypit menivät vähän yli. Varmaan ne olivat niin syvällisen symbolisia, etten vaan tajunnut. Minä olen sikäli tylsä, että ottaisin barokkini mieluusti barokkina.

Sunnuntaista suurin osa meni Hyvinkäällä, kun vanha kunnon Suave-kvartetti kasaantui pitkästä aikaa harjoittelemaan muuan hääkeikkaa varten. Eipä oltukaan nähty piitkiin aikoihin. Soittelu oli toisarvoista, päivän ensisijainen sisältö oli kuulumisten vaihtoa. Yksi meistä neljästä on jopa oikeasti oman alan töissä soitonopettajana tänä vuonna. Kolmesta muusta yksi opiskelee lastentarhanopettajaksi, yksi on töissä tarhassa avustajana, ja minä teen kaikkea ihan muuta. Ei ole kovin moni muukaan valmistuneista vuosikurssilaisistamme varsinaisesti koulutustaan vastaavissa hommissa. Tämmöistä se on. Ensin opiskelee alaa viisi vuotta, ja sen jälkeen miettii, mitähän sitten tekisi isona.

Maanantai alkoi huolestuttavan tyhjänä. Jossain vaiheessa laiskaa aamupäivää tajusin ryhtyä luonnostelemaan listaa mahdollisista tehtävistä asioista, ja kas kummaa, kyllähän niitä löytyi. Loppupäivän sitten yritin vuorotellen tehdä niitä tai vältellä niiden tekemistä. Käväisin myös Teatterikorkealla sovittamassa teh heviproggiksen - oikealta nimeltään muuten Scapegoat - vaatetusta. Oli aika mielenkiintoinen... Joo-o, melkoinen performanssi tästä tosiaan tulee.

No comments: