23/04/2012

11.4. Chateau d'Oex - Charmey

Keskiviikkona Lauran sveitsiläisen tutun piti tulla poimimaan meidät parkkipaikalta yhdeksän ja kymmenen välillä, mutta matkaan tuli mutkia, ja lopulta päädyimmekin siirtymään Chateau d'Oexiin junalla. Oikein sopivasti meillä oli pitkä vaihtoaika Montreuxissa, joten sain haettua kadonneet kämmekkäät autovuokraamosta.

Chateau d'Oexin vuoristojuna oli sama, jolla minä ja Miri olimme edellisellä viikolla käyneet Gstaadissa, ja tämäkin vuoristokylä oli viehättävä ja keskellä mielettömiä maisemia. Olen aika vakuuttunut, että rumaa vuoristokylää ei ainakaan tästä maasta löydy, vaikka kuinka etsisi. Sveitsiläiskontakti Gwendoline vei meidät syömään lounaaksi fondueta. Minulle tämä oli kolmas kerta kahden viikon sisään, ja vaikka se oli edelleen hyvää, hetkeen ei tarvitse saada lisää!

Kävimme kävelyllä sulattelemassa juustoa, ja veimme tavaroita Gwendolinen täkäläiseen asuntoon - hän oli muuttamassa Genèvestä vuoristoon töihin. Päivään oli kaavailtu yhtä jos toista aktiviteettia, Giger-museosta suklaatehtaaseen, mutta kello alkoi olla sen verran paljon, ettei meillä ollut aikaa kuin yhteen. Kohteeksi valikoitui Gruyèresin kylpylä, joka itse asiassa sijaitsi Charmeyn kylässä. Se näytti vuoriniityn keskelle pudotetulta ufolta. Sisältä löytyi monensorttista saunaa, jopa "suomalainen sauna", jossa soi kiinalainen hissimusiikki, tuoksui eukalyptus, ja jossa vain henkilökunta sai heittää löylyä. Kylpylän parasta antia oli suuri ulkoallas, jossa sai kölliä lämpimässä vedessä ihailemassa vuoria. Jälkeenpäin oli erittäin rentoutunut olo.

No comments: