14/06/2006

Paha kappale!

Seuraa sarjassamme ehkä turhimpia, mutta hassuimpia tilityksiä tähän saakka: Pachelbelin Kanon on paha. Puhtaasti kammottava ja paha. Se pitäisi kieltää. Nimi ei ehkä sano mitään monillekaan, mutta väittäisin, että ihan kaikki ovat tämän joskus kuulleet. Tällä hetkellä se kiusaa ihmisiä muun muassa Coca-Colan uusimmassa, futisteemaisessa mainoksessa. Sellistinä vihaan kappaletta siksi, että sello-osuus koostuu kaikenkaikkiaan kahdeksasta nuotista, jotka soitetaan uudelleen ja uudelleen ja uudelleen, kun kaikki muut saavat soittaa vaihtelevaa melodiaa. Tämä ei kuitenkaan ole se syy, miksi se on Paha. Sen sijaan syy on se, että kappale on soinut päässäni melkein tauotta viime perjantaista lähtien, jolloin harjoittelimme sitä lauantain häihin, joissa sen soitimme. Se vaan soi ja soi. Välillä pitää pari tuntia taukoa ja palaa taas. Paha kappale. Hulluksihan tässä tulee.

1 comment:

Anonymous said...

Ajattelin shokeerata sinua jättämällä kommentin blogiisi, täällä kun näkyy olevan aivan armoton vilske. Ja sinua ei paljon enää näe ircissä myöskään...

Kuuntelen juuri Lisztin unkarilaista rapsodiaa. Sillä tuntuu olevan voima viedä pois koko päivän jatkunut turhaantuminen. Kiitos innostuksen uudelleenherättämisestä.