26/03/2012

Sacré permis!

Taas yksi kouluviikko ja luolaviikonloppu takana, ja uusi viikko alkanut. Totuttuun tapaan tiedossa tiivistelmä ei-luolaisasta osuudesta, ja pidempi sepustus viikonlopusta.

Viikko sitten maanantaina alkoi kaksi uutta kurssia, joista toinen, epidemiologia, on ranskaksi. Opettaja kyllä tarjoutui vaihtamaan englantiin, mutta vakuutin että ranska on ok, ja niin se olikin - tajusin melko lailla kaiken. Muut luennot jatkuivat tuttuun tyyliinsä. Fylogeniassa revin hiuksia päästäni kun ohjelmat eivät käyttäydy enkä tajua mitä teen, ranskankurssit olivat ranskankursseja, ja genomiikka, proteomiikka ja kvantitatiivinen genetiikka eteni proteomiikkaan, mikä oli varsin jees.

Viikon pääteema oli oleskelulupa-asian hoito. Pyytäessään minulta todistusta rahavaroista (joita minulla ei ole) ulkomaalaisvirasto asetti deadlineksi torstain 22.3. Kiitos Nordean ylihitaan toiminnan, minulla ei ollut todistusta keskiviikkona, joten torstaina kipitin hädissäni virastolle ruinaamaan lisäaikaa. Täti halusi pyynnön kirjallisena. Jotenkin sain yllätyskirjoitustehtävän suoritettua, ja minulle lupailtiin, että lisäaikaa kyllä saa. Tietenkin kun pitkän päivän päätteeksi palasin kotiin, odotti Nordean todistus postilaatikossa. Postitin sen heti perjantaina. Seuraavaksi jännitän, riittääkö raha, vai tuleeko hylkäyspäätös. Saas nähdä, ehdinkö saada oleskelulupaa ennen kuin vaihtoni loppuu. Pakko sitä on kuitenkin hakea, koska ilman ei saa maassa oleilla kuin kolme kuukautta.

No comments: