27/09/2008

Bloginherättely-yritys

Ei tämä bloginpito tahdo näköjään millään lähteä uudelleen käyntiin. Johtuuko sitten siitä, että kirjoitan muuten aika paljon, vaiko siitä, etten yksinkertaisesti koe, että elämässäni tapahtuisi mitään, mikä kiinnostaisi ketään - paha sanoa. Ehkä vähän molemmista. Jospa nyt taas yrittäisin.

Sain viimein vaihteeksi loppuun yhden varsin pitkän ficin. Ylläripylläri, olisi edelleen lisää ideoita uusiin tarinoihin. Olisi kyllä ollut jo pidemmän aikaa myös idea suomenkielisestä, "ihan oikeasta ja vakavamielisestä" kirjoitelmasta, mutta jotenkin en tunnu ikinä pääsevän siihen asti. Niin kauan kuin kirjoittaa fanficciä, sen ei tarvitsekaan olla "hyvää", se on vaan pöhköä fanityttöilyä omaksi ja muiden fanityttöjen iloksi. "Oikean" tekstin pitäisi olla sitten oikeastikin hyvin kirjoitettua, ja siinä pitäisi olla jotain Sisältöä, mitä ikinä se onkaan. Perfektionismin saa pysymään kurissa kun lähtee olettamuksesta, että "roskaa se kuitenkin on". Jos siitä luopuu, tulee paljon nopsemmin seinä vastaan.

Kiipeäminen on syksyn mittaan lähtenyt myös jokseenkin käyntiin. Yläköysittely alkaa taas sujua ihan mukavasti, liidaamisen kanssa olisi vielä paljon paljon tekemistä. Se kun edelleen pelottaa niin paljon, että välttelen sitä. Vaatii hirveän henkisen taistelun, että saan itseni pakotettua yrittämään edes yhtä helppoa reittiä joka kerta. Äh. Ehkä se tästä hiljalleen.

Mitä opiskeluun tulee, sain 15 opintopistettä tyhjästä, kun hyväksilukivat kaikki Stadian yleiset opintoni suoraa. Hah. Helpolla pääsin. Koska egyptologian puoliarvosana on niin iso, että se kelpaa kokonaiseksi sivuaineeksi, ei minulta sitten oikeasti puutu kandista enää kuin yksi sivuaine (tulee luultavasti olemaan sosiologia), morfologian ja fonologian harjoituskurssin kirjatenttilaajennus (lukeminen etenee pahuksen hitaasti kun asia on niin kuivaa) sekä kandintyö (josta en edelleenkään tiedä, miten se tehdään, koska proffa ei ole vastannut mailiini). Mutta jees, miettimäni varovainen tavoite, että yrittäisin saada sen paperin kasaan tänä vuonna, ei oikeasti ole ollenkaan epärealistinen.

No comments: