27/07/2011

25.7. Kyläilyä

Maanantaina pidimme lepopäivän, joka todella tuli tarpeeseen - raskaan matkapäivän ja vielä raskaamman luolapäivän jälkeen oli aivan mukiloitu olo. Nukuimme melkein kahteentoista saakka. Herättyämme istuimme autoon, ja otimme suunnan kohti Autransia, lähikylistä suurempaa. Satunnaisajelu ja pätkä kävelyä veivät meidät ihanan pienen puron ja vesiputouksen luo. Kyseessä oli selvästi perheiden suosima ulkoilureitti, ja liikkeellä oli paljon ihmisiä.

La FlûteKävelyretkeltä palattuamme pysäköimme auton Autransin pikkuiseen keskustaan. Suurin osa kaupungista oli kiinni, koska aukioloajat olivat kaikkialla mallia "10-12 ja 14-19". Turisti-info sentään oli auki, ja saimme nipun alueen esitteitä sekä ohjeet helpolle maisemakävelyretkelle. Sen toteutus tosin pitäisi säästää toiseen päivään, koska sää oli sateinen ja synkkä. Turisti-infon jälkeen istuimme kahvilla, kunnes kaupat aukesivat, ja kiersimme keskustan läpi. Kirjakauppa, pari erilaista ruokakauppaa, lahjatavarakauppa - ja siinä se olikin. Ostimme evästä leipomosta, ja etenimme Méaudreen, pienempään lähikylään. Lihakaupasta mukaan lähti satunnaisia liha-asioita, leipomosta leipä, jota ranskalaiseen tyyliin ei pakattu pussiin, vaan paperikaistaleeseen kainalossa kanniskelua varten.

Mökkiin palattuamme tutustuimme lihakaupan satunnaispalleroihin, jotka osoittautuivat maksaksi, eivätkä erityisen maukkaiksi. Seitsemän maissa respassa tarjoiltiin tervetulodrinkki kaikille uusille majoittujille. Sieltä alkoi myös SWCC:läisten seuraavan päivän suunnittelu, jota jatkettiin paria tuntia myöhemmin, kun kaikki olivat syöneet illallisensa. Suunnitelmaksi meidän osaltamme muotoutui Gour Fumant -niminen helpoksi luvattu SRT-luola, johon menisimme Garyn ja hänen kahden poikansa kanssa. Ennen nukkumaanmenoa selasimme paikan kuvausta ja karttaa hieman huolissamme. Helppo tai ei, köysitoimintaa ainakin näytti riittävän.

No comments: